fbpx

Kontoret som går mot trenden

Köp bostad, Sälja bostad

HABODet blir allt vanligare att verksamheter väljer att flytta sina lokala kontor till de större städerna. Men Fastighetsbyrån tänker tvärtom, de väljer att satsa på lokal förankring.

Fastighetsbyrån har haft kontor i Habo sedan 2006. Under dessa tolv år har orten expanderat kraftigt och nya bostadsområden har vuxit fram, en del alldeles vid Vättern, andra i de vackra landsbygdsområden som omgärdar orten.

Sedan starten har Habomäklarna delat kontor med Swedbank, men när banken den 18 april stänger ner sin verksamhet i Habo och flyttar till Jönköping väljer Fastighetsbyrån att stanna kvar.

– För oss är det självklart att vara kvar i Habo, vi har inga planer på att flytta, säger Evelyn Daniel, kontorsansvarig.

Även om kollegorna på Swedbank kommer vara saknade så fortsätter det täta samarbetet.

– Vi kan även fortsättningsvis garantera våra kunder en snabb hantering av exempelvis lånelöften, lovar Evelyn.

Idag jobbar fyra personer på Habokontoret, förutom Evelyn finns också Mattias Nilsson, Bo Gustafsson och Anna Kaso på plats.

Just att ha en mäklare som kan den lokala marknaden är viktigt för både de som ska sälja, men inte minst för de som är nya i området och har frågor om samhället i sig, som skolor, mataffärer och kommunikationer.

– Det händer så mycket här och det är ett stort tryck på bostadsmarknaden. Habo lockar många eftersom allt finns här, även klädaffärer, frisör och caféer, säger Evelyn. Det är också smidigt att pendla för de som jobbar i city.

Tills vidare kommer kunderna hitta Fastighetsbyrån i samma lokaler som tidigare.

Här hittar du kontaktuppgifterna till kontoret.

Last modified: May 4, 2018

Författare:
Redaktionen


Dela: