fbpx

Framtidssäkra huset med solceller på taket!

Bostadsmarknaden, Guider & tips

Intresset för att leva mer hållbart och klimatsmart ökar och många undersöker vad de själva kan göra för att bidra. Att fixa sin egen energiförsörjning via solceller på taket blir allt vanligare. Förutom de uppenbara miljövinsterna är många mäklare eniga: installation av solceller höjer värdet på ditt hem!

I årets budget avsatte regeringen drygt 900 miljoner kronor per år fram till 2020 för investeringsstöd till solceller. Regeringen höjde också bidragsstödet för de som investerar i solceller till upp till 30 procent av kostnaderna. Detta gäller såväl privatpersoner som företag. De senaste åren har tekniken dessutom blivit billigare. Så varför inte ta chansen att bli din egen elproducent?

Det är inte speciellt svårt att installera solceller, de flesta energibolag hjälper gärna till. När solpanelerna väl är på plats krävs nästan inget underhåll. Elen kan inte ”sparas” utan den el som inte förbrukar säljs till ett elbolag som sedan distribuerar den vidare ut på nätet, på så sätt kan man också tjäna pengar på sin elproduktion.

Många spår att framtidens bilar i betydligt större utsträckning kommer drivas av el. Och kanske är framtiden redan här? Har man säkrat ett hållbart och klimatsmart boende där man kan tvätta familjens kläder med egen el och tanka bilen med solenergi kan man lita på att det är ett efterfrågat boende som garanterat höjer värdet på din bostad.

Last modified: March 19, 2018

Författare:
Redaktionen


Dela: